Daktuin

Daktuin

Denkt u erover om een daktuin aan te leggen? Een tuin op het dak stijgt de laatste jaren in populariteit. Met een daktuin kunt u namelijk heel gemakkelijk uw woongenot vergroten. Daarnaast zorgt u ook voor een aangename uitstraling met een exclusieve tuin van Rodenburg Tuinen.

Wij hebben al meerdere daktuinen gerealiseerd en zijn trots op de behaalde resultaten. In ons portfolio kunt u alvast wat inspiratie opdoen voor uw tuin. Heeft u al ideeën voor uw daktuin?

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? 

neem contact op
Landschapstuin aan de bosrand
Designtuin met zitkuil

Exclusieve daktuin aanleggen

In de afgelopen 40 jaar hebben wij veel ervaring opgedaan. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het ontwerpen en aanleggen van exclusieve daktuinen. Wij houden rekening met uw wensen en hebben een groot netwerk van leveranciers. Dit geeft ons de mogelijkheid om aan materialen en accessoires te komen die passen bij elke stijl! Heeft u al allerlei ideeën voor uw daktuin, maar twijfelt u of wij deze ideeën kunnen realiseren? Neem dan gerust contact met ons op.

Een ontwerp dat past bij uw wensen

Een exclusieve tuin begint met een goed ontwerp. Bij het ontwerpen van daktuinen wordt rekening gehouden met de dakconstructie en de maximaal toelaatbare dakbelasting. Natuurlijk is een daktuin niet compleet zonder passend meubilair, de juiste accessoires en sfeervolle verlichting. Een exclusieve tuin is een tuin waar u graag wilt vertoeven en waar u een lange tijd veel plezier aan zult beleven. Wij zorgen voor bijzondere beplanting en mooie duurzame materialen. Hierdoor heeft u heel het jaar door een mooie tuin. Wij veranderen uw dak in een sfeervolle en groene leefomgeving!

De voordelen van een daktuin

Naast dat een daktuin een prachtige toevoeging is aan uw woning, biedt het ook ontzettend veel voordelen. Allereerst werken daktuinen isolerend voor uw woning, waardoor energiekosten worden bespaard. Daarnaast draagt een daktuin bij aan een beter milieu. Een groendak zorgt er namelijk voor dat schadelijke stoffen in de lucht worden gefilterd. Ook kennen wij in Nederland regenachtige dagen, waarbij daktuinen deze neerslag voor een deel vast zullen houden. Hierdoor wordt maar deels van het water op langzame wijze afgevoerd en zal u door een daktuin minder last hebben van wateroverlast. Daktuinen hebben daarom een positieve werking op uw woning!

Rodenburg Tuinen realiseert uw droomtuin

Wist u al dat u ons ook kunt inschakelen voor het onderhoud van uw daktuin? Wij ontwerpen, realiseren en onderhouden! Wij zijn actief in een grote regio in Nederland, België en zelfs daarbuiten. Wilt u een tuin laten aanleggen op uw dak? Wij zijn ervan overtuigd dat wij voor u een droomtuin kunnen realiseren. Neem vrijblijvend contact met ons op. U bent van harte welkom bij Rodenburg Tuinen voor een verkennend gesprek om de mogelijkheden voor uw daktuin te ontdekken! Samen met u gaan wij op zoek naar een geschikte oplossing voor een tuin op uw dak.

Waarom een daktuin?

Een daktuin heeft vele voordelen. Zo werkt een daktuin isolerend en geluiddempend. Daarnaast hebben daktuinen grote voordelen voor het milieu. De beplanting neemt namelijk hemelwater op, waardoor bijvoorbeeld het riool minder belast wordt. Daarnaast biedt het een leefomgeving voor dieren, zoals vlinders en andere insecten.

Wilt u het tuinontwerp, exclusieve tuinaanleg of tuinonderhoud overlaten aan een hoveniersbedrijf met uitgebreide kennis van daktuinen? Neem dan vrijblijvend contact op met Rodenburg Tuinen. U kunt ons bereiken via +31 348-412466 of door een e-mail te sturen naar [email protected]. Wij zijn graag uw hovenier!