Tuinonderhoud, de juiste verzorging voor uw planten

De tuinen van Rodenburg zijn onderhoudsvriendelijk, niet onderhoudsvrij. Het onderhoud kunt u zelf doen, maar u kunt ook gebruik maken van de vakbekwame hoveniers van Rodenburg Tuinen. Wij weten wat het beoogde eindbeeld van het tuinontwerp moet zijn en hoe dit behouden moet blijven.

Het eerste jaar na aanplant is de beplanting nog erg kwetsbaar. De bomen, heesters en vaste planten steken dan volop energie in het maken van nieuwe wortels om optimaal te kunnen groeien. Ze moeten hierin niet worden belemmerd door onkruid, ziekten en plagen of te weinig water en voeding. De juiste verzorging is cruciaal.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? 

HET LANGE TERMIJNBEELD

Als de beplanting eenmaal gesetteld is, is het belangrijk het tuinonderhoud af te stemmen op het ‘lange termijnbeeld’. Op die manier kan de tuin zich ontwikkelen zoals u zich met het ontwerp heeft voorgesteld. Wij raden u aan om onze hoveniers minimaal een- of tweemaal per jaar onderhoud aan uw tuin te laten plegen. Zij kunnen de beplanting dan op essentiële punten bijsturen.

ONDERHOUD DOOR VAKBEKWAME HOVENIERS

Het hoveniersbedrijf van Rodenburg Tuinen uit Woerden beschikt over vakbekwame hoveniers gespecialiseerd in het onderhouden van uw tuin. Voor u of samen met u kunnen zij het onderhoud van uw tuin in bijvoorbeeld Woerden,  Blaricum, UtrechtBussumLarenHuizenBreukelen  en  Hilversum verzorgen.

Wij kunnen u hiervoor verschillende mogelijkheden aanbieden op basis van uw wensen.

U kunt hier bij denken aan:

  • Incidenteel onderhoud. Bijvoorbeeld het maaien/water geven tijdens uw afwezigheid i.v.m. vakantie of schoonmaken van uw terras.
  • Jaarlijkse onderhoudsbeurt. Bijvoorbeeld specialistisch snoeiwerk in uw tuin, dat u graag overlaat aan experts.
  • Periodiek onderhoud, opgedeeld in een voorjaarsbeurt in maart/april, het scheren van de hagen en overig onderhoud in de zomermaanden juni t/m september en het snoeien en winterklaar maken van uw tuin tijdens de winterbeurt in november/december.
  • Gazononderhoud, waaronder het bemesten, verticuteren, beluchten wanneer nodig het maaien en kanten steken van uw gazon.
  • Compleet jaar-rond-onderhoud. Het volledige onderhoud van uw tuin van A tot Z compleet volgens uw wensen.